Rotstop på flaske

50ml - 1ml = 1L

Varenr:81549300
Rotstop på flaske 50ml - 1ml = 1L
Inkl. mva
860,-
-+

Rotstop®
Forskere hevder at hvert 4. tre i skogen er angrepet av råte. Dette er mye på grunn av en sopp som på norsk heter Rotkjuke. Sporer fra denne soppen er aktive når temperaturen er 3-4 grader eller høyere. Sporene etablerer seg på bar fersk ved, så som sår i barken, eller på ferske stubber. Rotkjuke er av råtespesialister ansett for å være et av de største problemene i norsk skogbruk i dag.

Rotstop® er et biologisk middel som består av sporer fra stor barksopp (ufarlig for dyr og mennesker). Fra naturen sin side kan denne soppen være motvekt til rotkjuke-soppen ved at hvis denne soppens sporer etablerer seg på stubben, mens denne enda er fersk og før rotkjuke soppens sporer etablerer seg, så hindrer denne at rotkjukens sporer setter seg. Dessverre er det ikke nok stor barksopp i skogen til å forhindre rotkjukens angrep.

Ved å sprøyte Rotstop® på stubben ved hogst forhindrer man at råtesoppen rotkjuke, som er årsaken til nesten all rotråte, etablerer seg og smitter videre gjennom røttene og smitter neste generasjon skog. Etablert råtesopp kan være i rotsystemet i flere 10-år, slik at nabotrær og nyplantinger blir utsatt for smitte.